Covid-19 sonrasında iş dünyasında hangi beceriler aranacak?

🕵️‍♀️🕵️‍♀️ Covid-19 sonrasında iş dünyasında hangi beceriler aranacak?

Merhabalar,

Covid-19 sonrasında iş dünyasında hangi beceriler aranacak? 🕵

Etkili iletişim 🗣

Zaman hızla değişiyor. İşletmeler sadece bu yeni iş dünyasına ayak uydurmaya değil, aynı zamanda çalışanlarını da güncel tutmaya çalışıyor. Liderlerin güçlü ve etkili iletişim becerilerine sahip olması artık her zamankinden daha önemli.

Şirketteki değişiklikler, çok sayıda paydaşı etkileyecektir . Tüm paydaşların güncel bilgilere sahip olması gerekir. Paydaşların çoğunun (çalışanlar dahil) uzaktan çalışıtığı dönemde etkili iletişim hiç bu kadar zor ve aynı zamanda önemli olmamıştı.

Sadece iş stratejisi oluşturmak ve yönlendirmek önemli değil, aynı zamanda bundan etkilenenlere veya kendisini etkileyenlere etkili bir şekilde iletmek de son derecede önemlidir.

Covid-19'un 'geleneksel' çalışma şeklini tamamen değiştirmesiyle, işe alım uzmanları hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak çalışanlarla net ve etkili bir şekilde iletişim kurabilmesini hedefliyor.

Teknoloji yeterliliği 💻

Çalışanların büyük çoğunluğunun evdeyken, günün başında Zoom, Microsoft Teams ve diğer teknoloji platformlarında oturum açmak, güne bir fincan kahve ile başlamak kadar normal hale geldi. Bu teknoloji platformları iyi kullanıldığında, iş akışını yönetme, projeler üzerinde işbirliği ve etkili iletişim kurma üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Halihazırda teknoloji konusunda bilgili olanlar çalışanlar, yeni iş dünyasında işverenler için çok önemli olacaktır.

Sadece bir dizi teknoloji iletişim platformundan iyi olanlar değil, aynı zamanda gelişmiş modelleme ve kodlama becerilerine sahip olanlar da aranacak.

Teknoloji ve liderliği birleştirmek 👩‍💻

Teknoloji becerileri ve etkili bir şekilde liderlik etme yeteneği de önemlidir. Bu ikisini birleştirebilen ve tüm çalışanlar uzaktan çalışırken ekiplere başarılı bir şekilde liderlik edebileceklerini gösterebilen yöneticiler, işverenler tarafından en çok arzu edilenler olacaktır.

Çok sayıda çalışan kalıcı olarak ofise geri dönemeyebilir. Uzaktan çalışırken ekiplerinden sadece mümkün olan en iyi sonuçları alamayan, aynı zamanda çalışanlarla kişisel olarak aksiyon alabilen ve ekip moralinin yüksek olmasını sağlayan yöneticiler aranacaktır.

VUCA dünyasında adaptasyon 🔗

Covid-19'un bize öğrettiği bir şey varsa o da kontrolümüz dışındaki durumlara etkili bir şekilde adapte olabilmenin önemidir. Pandemi, küresel olarak neredeyse her işletme için değişken, belirsiz, karmaşık ( VUCA ) bir duruma neden oldu ve krize tepki veren ve krize uyum sağlayanlar, işletmeleri yeniden tam kapasite çalışmaya başlayabildiğinde başarılı olmak için hazırlanıyor.

Esneklik, hem planlı hem de beklenmeyen değişimi yönetme yeteneği, başarılı çalışmanın anahtarıdır.

Görüşmek üzere 👋👋