Kriz Liderliği

🦸‍♂️ Kriz Liderliği: Ekibinizden Zor Zamanlarda Başarılı Olması için soracağınız 18 Soru

Merhabalar,

İnsanları işte ya da kişisel olarak krizle ilgili olarak neyin strese sokduğunu anlamanız gerekir. Bazıları hasta bir aile üyesi için endişeli olabilir, bazılarının dayanabileceğinden daha fazla faturası olabilir, diğerleri genellikle işten çıkarmalardan veya şirketinizin geleceğinden korkabilir.

  • 1 Şu anda en büyük endişeleriniz veya endişeleriniz neler?
  • 2 Şu anda nasıl hissediyorsun?
  • 3 Şirketimizin mevcut beklentileri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Özellikle bu sorularla vücut dillerini izlemek istersiniz. Rahatsızlık veya sizden çekilme belirtileri arayın. Bu soruları birkaç farklı yoldan sormanız gerekebilir.

Nasıl hissederlerse hissetsinler, cesur olun. Bu duyguları ve rahatsızlığı spekülasyonlara ve yanlış anlatılara bırakmaktansa açıktan çıkarmak daha iyidir.

Nasıl hissettiklerini görerek mührü kırdığınızda, muhtemelen size soracakları bazı sorular olacaktır. Bu soruları, onların mevcut durumu hakkında bakış açılarını elde etmek için kullanın ve durumunuz hakkında ne yapıp ne anlamadığınızı görün.

  • 4 Benim için hangi sorularınız var?
  • 5 Şu anda şirketimiz hakkında hangi sorularınız var?
  • 6 Şu anda daha güvenli veya rahat hissetmenize yardımcı olmak için ne yapabilirim?

Bunlar genelleştirilmiş sorulardır ve sizin durumunuza özgü olanları şu formatta tamamlayabilirsiniz:

  • 7 En son duyurulan değişiklik] hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • 8 Olası olay: İşten çıkarmalar, yeniden yapılanma, iptal edilen proje vb.] Olursa nasıl hissederdiniz?
  • 9 Olası olay: İşten çıkarmalar, yeniden yapılanma, iptal edilen proje vb.] Olursa ilk düşünceleriniz veya sorularınız nelerdir?

Buradaki kilit nokta, onların şeylere bakış açısını anlamaktır. Zihin okuyamazsınız, ancak onlardan ne düşündüklerini ve hissettiklerini söylemelerini isteyebilirsiniz.

Bir kriz anında, her şeyin en kötüsünü görerek, kendi kendini güçlendiren bir olumsuzluk fırtınası yaratmak kolay olabilir. Bunu kırmanın tek yolu onların zihniyetini değiştirmektir.

Bu sorular onları olumlu şeylere yeniden odaklamalarına yardımcı olabilir, böylece kritik işler yine de yapılabilir. Ayrıca işlerinde neşe buldukları yerleri anlamanıza yardımcı olur, böylece onlara biraz daha fazlasını verebilirsiniz.

  • 10 Kendinizi daha iyi hissetmenize ne yardımcı olur? Stresi yönetmenize en çok yardımcı olan şey nedir?
  • 11 İşinizin en sevdiğiniz kısmı nedir? Neden bu?
  • 12 Çalışırken kendinizi en üretken ve motive ne zaman hissediyorsunuz?

Bu arada, stres yönetiminde iyi değillerse, onlara meditasyon, günlük tutma, şükran listeleri ve iyi zamanlanmış yürüyüşler gibi deneyebilecekleri bazı şeyler öğretin. En çok işe yarayan şey kişiden kişiye değişecektir, bu nedenle onları başka birinin tercih ettiği bir şeyi değil, en çok sevdikleri şeyi denemeye ve yapmaya teşvik edin.

Biraz başa çıkmanın ve stresten kurtulmanın sadece kendilerini daha iyi hissettirmekle kalmayıp aynı zamanda tüm ekibinizin heyecanını iyileştirmek için ne kadar çok şey yapabileceğine şaşırabilirsiniz.

En güçlü motivasyon unsurlarından biri güçlü bir amaç duygusu hissetmektir. Yine de çoğu zaman insanlar işlerinin neden önemli olduğunu anlamıyorlar.

Herkesin işi önemlidir. İster iç ister dış müşterileri olsun, biri için önemli olmasaydı bir işi olmazdı.

Ekibinizdeki herkesin başkalarına nasıl yardım ettiklerini ve şirketinizin misyonuna nasıl hizmet ettiklerini anladığından emin olun ve yukarıdaki Dan Pink TED konuşmasının size gösterdiği gibi sahip olduğunuz en güçlü içsel motive edici unsurlardan birine dokunacaksınız.

Yine diğer insanların bakış açıları hakkında bilgi edinmeye, ekip üyelerinizin amaçlarının ne olduğunu sorarak başlayın.

  • 13 Çalışmanızın neden önemli olduğunu anlıyor musunuz? Cevabınız evet ise nasıl tarif edersiniz?
  • 14 Çalışmanızın ekibimizi ve şirketimizi nasıl etkilediğini düşünüyorsunuz?

Bu, ekibinizle halihazırda rezonansa giren alanları görmenize yardımcı olacaktır.

Onlardan fikir ve girdi isteyin ve fikirlerini ve gördüklerini önemsediğinizi gösterin. Çoğu zaman müşterilere sizden daha yakın olacaklar ve bu da gerçek fırsatları ortaya çıkaracaktır.

Ayrıca, ekibiniz için olaylara yeni bakış açılarını vurgulayabileceğiniz yerleri de gösterecektir; İşleri sizin gibi görmeyebilirler veya örneğin CEO'nun her zaman işlerini nasıl gördüğünü bilmeyebilirler. Anlat onlara!

Elbette, siz sormadıkça ekibinizin amaçlarını nasıl anladığını (veya anlayıp anlamadığını) bilemezsiniz, bu nedenle krizi yönetirken ekibinizin çalışmalarının amacını ve önemini nasıl gördüğünü görmek için zaman ayırdığınızdan emin olun.

Bu tür soruları daha önce sormadıysanız, ne kadar söylemeleri gerektiğine şaşırabilirsiniz. Çoğu zaman, özellikle ön saflarda katkıda bulunanlar, birçok kırılmış ve kaçırılmış fırsatlar görürler, sadece bu konuda hiçbir şey yapabileceklerini bilmezler.

Dikkatlice dinleyin ve en iyi fikirlerini teşvik edin. En iyi duyduklarınızı 1'e 1 alın ve birlikte çalışmak için bir bütün olarak ekibinize getirin. Bu tür fikirler, kaç kişinin gelgiti değiştirip şirketlerini kurtardığıdır.

Görüşmek üzere 👋👋