Vuca Dünyası İçin Liderlik Kavramları- Light Footprint Approach

4️⃣-Vuca Dünyası İçin Liderlik Kavramları- Light Footprint Approach

Merhabalar,

Askeri taktiklerden ve Çin yönetim stratejilerinden esinlenen bu strateji, şirketlerin VUCA dünyasıyla başa çıkmaları için yedi ilkeyi tanımlar. Ayrıca, yeni koşullar altında başarılı olmak isteyen liderler için beş önemli talimatı açıklıyor. Bu talimatlar:

1- Bir stratejist değil, bir strateji olun ✔: Bir liderin, tüm organizasyona rehberlik eden vizyonu sağlamak için daha büyük resime sahip olması gerekir. Bir lider, vizyona ulaşmak için çalışan taktiklere ve tutarlılığa sahip bir komutan olmalıdır.

2- Gemba gücünü açığa çıkarın✔ : Bir liderin görevleri, organizasyonunun yapısını izlemek, beceri, bilgi ve bilgelik alanlarını gözlemlemek ve personeli ortak bir hedef etrafında seferber etmektir.

3- Yin ve yang arasındaki dengeyi koruyun✔: Çatışan fikirler arasında sabit bir denge sağlayın.

4- Uyumlu olun✔: Liderler, istikrar ve çeviklik arasındaki ayrım çizgisinde çalışırlar. Kuruluşu istikrarsızlığın sınırına kadar optimize ederek, ortamındaki değişikliklere daha hızlı yanıt verebilecektir.

5: Bu stratejinin liderleri, çeşitli bileşenlerinin çıkarına hareket eder, sorumluluğu benimser ve ikincil zararı azaltırlar. Aydınlanmış liderler idealist olmaktan çok pragmatiktir ve güçleri dahilinde olduğu sürece işleri daha iyi hale getirmek isterler.

Görüşmek üzere 👋👋